Deventer rugbyclub The Pickwick Players is blij verrast met de opbrengst van € 972,- uit de Plus Sponsoractie. Initiatiefnemers van de actie voor de club zijn Dylann (9 jaar) en Chelsea Brunsveld (11 jaar) uit Schalkhaar, de jongste telgen uit een echte Pickwick Players familie. Beiden hopen dat de club het bedrag gaat besteden aan nieuwe materialen voor de jeugd.

 

 

Bij rugby gaat er weleens wat kapot

Chelsea, tweedejaars mini bij de Pickwick Players, werd bij haar turnvereniging attent gemaakt op de Plus-actie. “Bij onze turnvereniging gaat eigenlijk nooit iets kapot. Bij rugby gaat het allemaal wat ruiger aan toe en ik vond dat we weleens nieuwe stootkussens nodig hadden. Daarom bedacht ik dat nu onze rugbyclub wel een extraatje kon gebruiken.”

 

Overgrootvader deed heel veel boodschappen

Broer Dylann speelt bij de benjamins. Hij vertelt dat zijn overgrootvader Richard Brunsveld (sr.) heel veel boodschappen bij de Plus heeft gedaan. “Alle kaartjes die hij er kreeg, gaf hij aan mama, want hij heeft geen internet. Ook andere familieleden, ouders van rugbyvriendjes, de buurvrouw en de overbuurvrouw deden mee. Ik vind dat we met z’n allen wel heel veel geld hebben opgehaald, echt heel leuk!”

 

Rugbyfamilie

De liefde voor de sport én voor The Pickwick Players hebben de kinderen van geen vreemde. Al vier generaties speelt de vereniging een grote rol in het leven van hun familie. Overgrootvader Richard Brunsveld (sr.) inmiddels 86 jaar, was ten tijde van de oprichting jeugdbegeleider, zoons Richard en Bert speelden er. De vader van Chelsea en Dylann, Jeffrey Brunsveld (kleinzoon van Richard sr.) stond ook al als klein jochie op het veld. Hun moeder Synthia de Jong speelde in het eerst opgerichte damesteam: de Pickwick Ladies.

 

Spaar je club gezond

Met de Plus-slogan ‘Spaar je club gezond’ kreeg men voor iedere € 10,- aan boodschappen een sponsorpunt en kon daarmee zelf kiezen naar welke club de punten gingen. Bijna 6200 Nederlandse clubs en verenigingen nemen deze week € 3,2 miljoen in ontvangst.  DRC The Pickwick Players dankt iedereen voor het meedoen en bovenal Chelsea en Dylann voor hun geweldige initiatief. Binnenkort maakte de club bekend hoe het bedrag besteed zal worden.

 

Thuis

Inmiddels staan broer en zus te trappelen het veld op te gaan om te trainen. “De komende 3 weken zijn er geen trainingen vanwege de avondlockdown. Zó jammer, wat gaan we dat missen.” Over wat zo mooi is aan rugby, hoeven de twee niet lang na te denken: “Het allerleukste is dat je er zoveel vrienden bij krijgt! Én familie! De club is ons thuis.

 

27/11/21 – AP

Categorieën: Geen categorie