Rugbyclub The Pickwick Players is opgericht in 1975 door Barend Breukink, Harry de Bekker en Jan Bos.

Eerste stappen
Barend Breukink werd op een dag benaderd door Hans Slim, de eigenaar van een Engelse Pub in de binnenstad van Deventer, om een Rugbyclub te beginnen. Barend, die eerder al een rugbyclub in Lelystad was begonnen, had hier wel oren naar. Direct nam hij contact op met gymleraar Harry de Bekker. Harry wilde wel meewerken aan zo’n leuk project. Om studenten te werven werd een avond georganiseerd in de landbouwsociëteit aan de Brink. Met een opkomst van ongeveer 30 personen, bleek er voldoende belangstelling.

Shirts en club kleuren
Jan Bos, een van de bezoekers van de avond, voelde zich wel geroepen om samen met Harry en Barend The Pickwick Players op te zetten. Pub eigenaar Hans Slim wilde wel sponsoren om het team van eigen shirts te voorzien. Barend wist nog wel een adresje in Hoek van Holland, die handelaar had nog shirts over van een vereniging die ze wel besteld had, maar nooit had afgehaald. Dit waren The Pigs; de groen/zwarte kleur hebben we dus aan hen te danken.

Trainingen en wedstrijden
De Engelse Pub, genaamd The Pickwick Pub, werd de eerste thuisbasis. De eerste trainingen vonden plaats op het veld van de Landbouwschool. Vervolgens werd de eerste wedstrijd gespeeld toernooivorm tegen The Rams en The Pigs. De eerste competitiewedstrijden werden op het veld van het Geert Grote College gespeeld. Totdat Pickwick beschikking kregen over een ruimte op sportcomplex De Rielerenk.

Huidige locatie
In 2007 bleek de gemeente Deventer toch een ander bestemminsplan voor ogen te hebben met het stuk grond aan de Rielerenk. Er volgde een zoektocht naar een nieuwe locatie, dat werd Sportpark Keizerslanden. Waar Pickwick een nieuw clubhuis en twee velden tot haar beschikking kreeg.