Vrijdag 1 september is het trainingsprogramma SuperCoach Online (SCO) live gegaan voor The Pickwick Players. De introductie is gedaan door ontwikkelaar en oud coach van Oranje Martin Slagt. The Pickwick players zijn daarbij de twaalfde rugbyclub in Nederland die dit programma gebruikt ter assistentie van de trainingen.

Pickwick heeft een nog steeds groeiende groep jeugd spelers en kijkt voortdurend hoe deze groep goed te helpen ontwikkelen. Aan het eind van vorig seizoen is SCO geïntroduceerd en vertrouwen gekregen van de trainers, teammanagers en het bestuur om dit programma te kopen. Door middel van sponsoring kunnen wij de komende drie jaren gebruikmaken van dit programma.

Wat is Supercoach Online?
SCO is een software programma waarin een grote hoeveelheid trainingen in een database beschikbaar is. Deze trainingen worden aan de trainer aangeboden passend bij de leeftijd groep waarin de training wordt gegeven. Hierdoor krijgen de jeugdspelers die oefeningen die passen bij de ontwikkeling van het kind in de desbetreffende leeftijd. Het is binnen het programma zeer wel mogelijk om eigen oefeningen en trainingen toe te voegen.

SCO presenteert een gestructureerde training over een te kiezen onderwerk in perioden van ongeveer zes weken waarna een nieuw onderwerp of skill gekozen moet worden. Het is binnen het programma mogelijk om eigen oefeningen en trainingen toe te voegen. Dit wordt geregeld door de club coördinator. Bij ons is Jos Sinke als clubcoördinator opgestaan. Hij is de schakel tussen de club en Martin Slagt en is er daar waar de trainers ondersteuning nodig hebben.

Als vereniging zijn wij erg trots om deze nieuwe ontwikkeling aan te kunnen bieden en danken de trainers voor hun betrokkenheid bij de introductie en wensen hen allemaal succes met het uitvoeren. In oktober staat een evaluatie gepland om de eerste stappen te evalueren.

Categorieën: Nieuws