jsf_algemeen-1Vind jij ook dat ieder kind moet kunnen sporten? De gemeente Deventer wel! Daarom is er een Jeugdsportfonds Deventer opgericht. Dit fonds heeft als doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om te gaan sporten. De bijdrage van maximaal € 225,- per kind per jaar is bedoeld voor bijvoorbeeld het betalen van de contributie en de aanschaf van sportkleding.

Voor wie is het Jeugdsportfonds bestemd?
Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen van 6 tot 18 jaar uit gezinnen die leven van een inkomen van maximaal 110% van het wettelijk sociaal minimum. Een volledig overzicht van alle spelregels in onze gemeente staat op: http://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/overijssel/.

Je kunt zelf geen aanvraag indienen
Een aanvraag kan alleen ingediend worden door een intermediair. Dit is een persoon die op professionele wijze bij jouw kind betrokken is. Denk hierbij aan de leraar op school, een maatschappelijk werker, een Buurtsportcoach/ combinatiefunctionaris, de GGD, een WWB consulent van de gemeente of bureau Jeugdzorg. Meld je je daarom bij een intermediair en verzoek deze om een aanvraag in te dienen bij het Jeugdsportfonds. Kun je er geen vinden? Neem dan contact op met Maaike Geerdink van Sportservice Overijssel.

Wat doen wij als vereniging?
Wij hebben als vereniging inmiddels een positieve ervaring opgedaan met het Jeugdsport- fonds. De aanvraag wordt verrassend snel behandeld en afgewerkt. Dus, denk je als ouder/verzorger in aanmerking te komen voor vergoeding van de contributie van jouw kind(eren), neem dan contact op met de consulent van Jeugdsportfonds Overijssel, Maaike Geerdink. Zij is te bereiken op 038-457 77 82 of via overijssel@jeugdsportfonds.nl

Categorieën: Nieuws