De vereniging is bijzonder blij met haar nieuwe secretaris Gemma Tempelman. Zij neemt het stokje over van George Keijzer die deze functie ad interim een periode vervulde.

Gemma stelde zich voor in de rubriek Wij zijn Pickwick in de Pickwick Paper van 10 december 2020. Maak kennis met Gemma:

“Zo’n 2,5 jaar geleden hield een (inmiddels oud-) collega (Mirjam Teunissen) niet op om over haar avonturen op het Rugbyveld te vertellen. Niet alleen de prestaties van het team, de trainingen maar ook de sfeer binnen het team bleven niet onbesproken. Dat wou ik ook… op een nonchalante manier stoere verhalen kunnen vertellen aan collega’s, vrienden en familie.

Deze lieftallige collega nam me graag mee naar een training, pre-season wel te verstaan. Uiteraard had ze van tevoren verteld hoe intensief deze trainingen waren en dat menigeen kotsend langs het veld stond. Na zo’n 30 jaar niet gesport te hebben leek me dat niet een hele fijne start, dus ik ben die zomer maar op bootcamp gegaan om de pre-season trainingen een beetje aan te kunnen. Ach, deze trainingen waren alsnog hel-matig, maar al snel bleek dat ik niet de enige was met conditieniveau -4, dit scheelde iets. Al ben ik nooit vrienden met Ties geworden.
 
Het eerste jaar trainen was zeker heel gezellig, maar ook frustrerend. Ik had werkelijk waar geen idee wat ik of de ander aan het doen was. Uiteraard werd ik door ongeveer iedereen in het team gerustgesteld dat het zeker 2 à 3 jaar zou duren voordat je het spel door zou krijgen. ‘Luister gewoon naar een iemand en dan komt het goed’ was het advies. Wel ingewikkeld als er zoveel gebekte dames zijn, maar we hebben ons best gedaan en ik durf inmiddels te zeggen dat ik iets van het spel begrijp.
 
In mijn werk als hulpverlener probeer ik zoveel mogelijk afgestemd te zijn op de ander en hierin voorzichtig veranderingen te bewerkstelligen. Op het veld gaat het niet over voorzichtig en zelfs niet afgestemd zijn op de ander, behalve mijn team. Het gaat er om dat de ander zo snel, hard en vakkundig mogelijk naar de grond valt. Ik kan wel zeggen dat mijn mooie voorwaartse lichaam op dit soort momenten van pas komt. En dat beuken… wat een genot om te merken dat je nog meerdere stappen kunt zetten terwijl de ander je naar de grond probeert te halen.
 
Al met al ben ik steeds meer en meer gaan genieten van de trainingen, de leuke activiteiten met de dames en zelfs (een heel klein beetje) van de wedstrijden, al bezoek ik het toilet veelvuldig voor een wedstrijd.
 
Ik ben van plan om de komende tijd nog meer te groeien in het mooie spel. Daarnaast wil ik graag mijn tijd inzetten voor de club als secretaris. Zo werken we er samen aan dat we nog heel lang kunnen zeggen: Proud to be a Pickwick Player! Want dat ben ik.
 
Oh, en als iemand nog les wil in hoe je de quarantaine bingo moet winnen, let me know.”


Categorieën: Nieuws