10 december 2020

Gaat het nog een beetje mensen? 

Wat een tijd, zonder mogelijkheden om langs de lijn even te vragen hoe het is. Een koffie tijdens het trainen van de kinderen aan het eind van de week. Van dom lullen tot diepe gesprekken. Of even een touch-training meedoen, of trainers helpen. De gesprekken in de auto op weg heen, en weer terug. Onder de douche met je teammaten de wedstrijd, de week en soms de wereld doornemen.

We zien elkaar even niet maar laten we wel oog voor elkaar houden. Onder ons zijn vast mensen die het nu erg lastig hebben. Laten we ook nu naar elkaar omkijken en eens bellen of een stukje wandelen. 

Wat ikzelf erg lastig vind, is dat er onzekerheid blijft en geen einde is aangegeven. Hadden we in het voorjaar en de zomer een perspectief: trainen voor toernooi in Diepenveen of seizoenstart, nu is er onzekerheid. Tja, en in mijn voorzitterschap heb ik één mooie wedstrijd van de dames gezien en de kampioenswedstrijd van de mannen (respectievelijk als bladveger en linesman…). Ambitie is er met een mooie trainersstaf, combinatieteams, social rugby, groeiende jeugdteams, een tweede veld (met licht!), een nieuwe gym, maar helaas nog even geen zicht op verandering. Ik raak een beetje zoommoe en wil weer mensen een hand geven, omhelzen, leunen in de scrum nu het weer koud wordt….

Wat er ondertussen wel allemaal gebeurd is, over ambitie gesproken: Het gras van het hoofdveld heeft rust gekregen en is door het groenbedrijf herbehandeld! Het Zeemanveld is in gebruik, met licht. Op woensdag en vrijdag is de jeugd (red. inmiddels ook de senioren) aan het trainen en er zijn teamzaterdagen georganiseerd. De fitnessruimte is door leden zelf opnieuw ingericht en gebruiksklaar gemaakt, zodat we wat beter op de fysieke behoefte voor rugby kunnen trainen. Dank Puck, Ruben en Viktor! En een overwinning van Argentinië op Nieuw-Zeeland, de eerste keer ooit sinds zij vanaf 1985 tegen elkaar speelden laat zien dat je 13 maanden kunt trainen zonder wedstrijden en een ongelofelijke prestatie kunt neerzetten.

En onze club? Gemma Tempelman is onze secretaris geworden en met haar hebben we weer een volledig dagelijks bestuur, waarin alle geledingen van de vereniging vertegenwoordigd zijn! Daarnaast was Eric Denekamp onlangs als opvolger van Marc Peters aan de grote bestuurstafel gekomen. Met Barend Breukink als scheidsrechter coördinator en wedstrijdsecretaris Sarah Bourgonje hebben we een mooi team compleet en zijn we klaar voor wat komen gaat.

Over twee weken komt de zon weer naar ons toe. Blijf fit en vrolijk, let op elkaar en weet dat je (rugby)maatjes hebt.

Met groenzwarte groet,

Kees Pricker

Categorieën: Nieuws