Sinterklaas bracht de trainende jongste jeugd op vrijdag 3 december, een uurtje voordat de avondklok inging, een bezoek. Zijn Pieten deden mee met de activiteiten op het veld maar bakten er natuurlijk niets van: “Houd maar op”, zei de Sint, “die kinderen doen het veel beter”.

Tactiek
Sint bleek goed op de hoogte van de club, hij kende alle kinderen uiteraard bij voornaam en wist van enkelen welk beroep hun vader had. Op de vraag wat zijn lievelingseten was, antwoordde hij: “Vroeg in de ochtend een dubbelgevouwen pizza, heerlijk, die schuif ik er zo in.” Hoe lang hij zijn mijter al heeft? “Al heel lang, dit is mijn sportmijter. Als ik afwas, draag ik natuurlijk mijn afwasmijter.” Eén van de jongste Pickwickers vertelde aan Sinterklaas dat hij wel vaak een wedstrijd won vanwege zijn goede tactiek. Op wat tactiek nu eigenlijk was antwoordde een van de andere kinderen: “gewoon slalommen”. Dat vond de Goedheiligman maar niks. Hij gaat zelf liever rechtdoor.

Alles komt goed
Een meisje liet haar met pleisters geplakte oorlellen aan Sinterklaas zien. Ze had net gaatjes laten prikken en is extra voorzichtig bij het rugbyen. Een andere jonge rugbyer was wel erg bezorgd over het pakjesruim dat op slot zit. “Komen er dan misschien nieuwe cadeautjes?” Sinterklaas stelde hem gerust. De ontploffingen in het ruim hadden weinig uitgehaald, maar meestal komt eigenlijk alles weer goed.

Respect voor een oude man, respect in rugby
Op wat zijn indruk was van de vereniging? “Dit is toch wel een heel mooie club met zoveel jeugd, geweldig! En natuurlijk het respect dat heerst bij The Pickwick Players, in de rugbysport in het algemeen en natuurlijk voor deze oude man, dat staat hoog bij mij in het vaandel.”

Tackle
Na het uitdelen van lekkers en ternauwernood nét niet getackeld te worden door een vierjarige enthousiasteling, verliet de goedheiligman met een groot hart voor rugby het inmiddels donkere en koude veld met de belofte volgend jaar weer van de partij te zijn.

Categorieën: Nieuws