20160205_214204Afgelopen vrijdag 5 februari vond in de Deventer Schouwburg de Deventer Sportverkiezingen plaats. Pickwick was genomineerd in twee categorieën; Max Wierda, speler van Pickwick, was genomineerd voor sporttalent van het jaar en de hele club als Vereniging van het jaar.

Helaas viel onze Max niet in de prijzen, toch is alleen al genomineerd worden een hele eer en iets waar wij als vereniging trots op zijn. Keep up the good work, Max!

Als laatste categorie werden de genomineerden voor Vereniging van het Jaar het podium op geroepen. De andere genomineerden waren voetbalclub SV Helios 1917 HSV, honkbalvereniging The Eagles Deventer, volleybalvereniging DeVoICo’88 en korfbalvereniging Devinco. Rugbyclub The Pickwick Players werd uitgeroepen tot winnaar!

Voorzitter Arthur Jansen nam de prijs in ontvangst van Wethouder Liesbeth Grijssen. “We zijn ontzettend trots dat wij juist deze prijs in ontvangst mogen nemen,” vertelt Arthur achteraf. “Naast dat we het erg belangrijk vinden om een veilig sportklimaat te creëren voor onze leden, door de inzet van onze vertrouwenspersoon en VOG-verklaringen van al onze vrijwilligers, proberen we altijd op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om ons maatschappelijk in te zetten. Deze prijs is er echt een voor de hele vereniging, alle vrijwilligers binnen onze club kunnen en zullen hier enorm trots op zijn! ”

Zo heeft de rugbyclub zich in het verleden al ingezet om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen en is op dit moment aan het kijken of het mogelijk is om structureel clinics te verzorgen voor vluchtelingen.

“Daarnaast zijn we momenteel erg druk met het rond krijgen van een groot nieuw project: Het Turnover project,” aldus Arthur. “Met dit project willen we, samen met het Sportbedrijf Deventer en Peperkamp Coaching, jongeren die zich op dit moment nog buiten de maatschappij bevinden, weer aan het werk helpen. Dit doormiddel van intensieve rugbytrainingen en begeleiding, om zo structuur aan te brengen in hun leven. We hopen dat het winnen van deze prijs ook de gemeente een impuls zal geven om dit project te omarmen en de benodigde financiën vrij te maken. De vrijwilligers van The Pickwick Players staan in ieder geval te popelen.”
Actie
Ter ere van deze prachtige prijs biedt de rugbyclub alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de 2e helft van het lopende seizoen gratis mee te trainen en kennis te maken met de rugbysport. Kom langs op een van onze trainingsavonden of neem contact op voor meer informatie.

Categorieën: Nieuws