Het bestuur van Rugby Club The Pickwick Players is met Lammert Ruiter tot overeenstemming gekomen dat hij het komende seizoen het trainerschap en het coachen van het eerste en tweede herenteam op zich zal nemen. Na het afscheid van Shaun Walker als trainer heeft The Pickwick Players weer een toptrainer aan zich weten te binden.

Lammert Ruiter is geen onbekende in Deventer, want op zijn 5e jaar startte hij zijn rugbycarrière bij de Deventer Rugbyclub. Na enkele omwentelingen in binnen en buiteland is hij nu dus weer terug op het oude nest. Zijn doel is om het team nog sterker te maken en een goede basis neer te zetten voor de toekomst. “Ik wil de juiste mensen op de juiste plek zetten”, ligt Lammert toe. “En zo ervoor zorgen dat we verder groeien. In het oosten is ontzettend veel talent, maar op de een of andere manier komt het nog niet voldoende uit de verf. Ik wil Pickwick de set in de juiste richting geven en daar de ander clubs uit het oosten in mee nemen. De gemoedelijke Pickwick cultuur moet blijven bestaan, maar dan met wat minder valse bescheidenheid.”

Carrière Lammert Ruiter

De carrière van Lammert begon dus ooit in Deventer, vanuit waar hij deelnam aan het Nederlands team. Omdat Deventer derde klasse speelde maakte hij de overstap naar Rugbyclub Eemland die Ereklasse speelde. Tijdens een trainingskamp met het Nederlands team in Zuid-Afrika werd hij gescout en aangenomen als semi-professional bij een club in Bath – Engeland. Na drie jaar hield Lammert het voor gezien en verruilde hij Engeland voor Spanje. Hij besloot na een korte periode onder de Spaanse zon terug te keren naar Nederland, waar hij bij AAC in Amsterdam zijn nieuwe club vond. In 2005 werd Lammert gevraagd om de jeugd bij Castricum te trainen en te coachen, zijn volgende overstap was een feit. Naast de jeugd heeft Lammert ook het tweede en de colts getraind. Tussendoor heeft hij nog een uitstap gemaakt naar RC Eemland als trainer van het eerste team. Bij alle clubs waar Lammert als trainer/coach actief is geweest werden grote successen geboekt en in sommige gevallen zelfs het kampioenschap behaald.

Op de achtergrond is Lammert altijd betrokken geweest bij rugbyclub The Pickwick Players. Zowel adviserend als spelend. Zijn roots liggen hier en hij kijkt er dan ook met veel enthousiasme naar uit om weer in Deventer aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat ook hier de juiste stappen genomen worden om tot succes te komen.

Rugbyclub The Pickwick Players is zeer blij met deze nieuwe samenwerking en wenst Lammert dan ook veel succes en plezier toe in het komende seizoen bij de club.

Categorieën: Nieuws