P1040354Na maandenlange intensieve voorbereidingen en voorpret, was het eindelijk zo ver. Vrijdagavond 27 mei reisden we met 34 cubs/junioren en 9 begeleiders af naar outdoorcentrum Markant, gelegen in het prachtige natuurgebied in Montferland. Voor 3 dagen plezier en sportieve uitdagingen.

Aangekomen op onze locatie bleek de keuze voor Markant al gauw een schot in de roos te zijn. Een privé kampeerterrein ter grootte van een rugbyveld met daarop 7 slaaptenten, een grote gezamenlijke tent, een open plek voor een kampvuur en zelfs een eigen strandje bleken de randvoorwaarden te zijn voor een super gezellig weekend.

Het startsein werd gegeven door middel van een heerlijke bbq en al gauw zaten de jeugdleden gezellig rond een heerlijk kampvuur. Er werd heerlijk ‘gechilled’ en het feestje ging tot in de kleine uurtje door. ’s Morgen om 9 uur stond het ontbijt alweer klaar en werd iedereen geestelijk en lichamelijk klaargestoomd voor een sportief avontuur. Op het programma stond een vlottenrace met zelfgebouwde vlotten, een meertje oversteken via een wiebelige touwbrug, een stijle klim naar de top van een 15 meter hoge glijbaan, om daarna spectaculair de afdeling te kunnen maken. En een clinic pijl en boog schieten. The Pickwick jeugd liet zien zeer veelzijdig te zijn en elke uitdaging werd met met succes bedwongen.

Na lekker bijgekomen te zijn van al deze inspanningen op het strand werden de jongens en meisjes ’s avonds als een troep hongerige wolven losgelaten op de bbq. Ook de bbq bleek geen partij te zijn en wederom werd het een super gezellige, feestelijk avond. De Cubs en Junioren mengden zich tot 1 gezellige bende en plezier en saamhorigheid vierden hoogtij.

Zondag was er nog genoeg tijd voor een lekker potje beachrugby en een rugbyhonkbal spelvariant, alvorens we rond half 3 huiswaarts keerden.

Medegasten op de kamping  gaven meerdere malen hun complimenten en goedkeuring af over deze geweldige groep jongens en meisjes. The Pickwick Players hebben zeker hun visitekaartje afgegeven en we zien nu al uit naar het kamp van volgend jaar.

Ga naar onze Facebookpagina voor de rest van de foto’s. 

 

Categorieën: Nieuws