De junioren van vorig jaar zijn als groep in het geheel Colt geworden en trainen vanaf dit jaar mee met de heren 1. Een overstap van jeugd naar jongvolwassene is daarmee gezet.

Vorig jaar speelden onze junioren voor het eerst samen met de Pink Panthers in een combinatieteam. Dit jaar gaan ze samen verder. Helaas is de inbreng van Pickwick gehalveerd maar in Driebergen hebben ze een aantal nieuwe spelers dus net genoeg om met de competitie te kunnen meedraaien. 

Zondag 28 augustus vond de eerste gezamenlijke training plaats en werd afgesloten met een wedstrijd tegen een Engels team in Driebergen.

Tijdens de lunch is iedereen weer even bijgepraat en vervolgens hebben ze lekker kunnen ballen en de scrum geoefend. Het was niet meer tropisch heet, maar nog behoorlijk warm en klam. Met veel drinken en rust tussendoor was het goed te doen. Door wijzigingen in spelers, hebben een aantal jongens een andere positie gekregen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de meesten zo allround mogelijk worden.

De wedstrijd tegen een middenmoter uit de Engelse competitie, allemaal 16 jaar oud en al jaren samen spelende, was wat te hoog gegrepen. Een junior van Driebergen die inviel, maakte nog wel een prachtige try, maar werd daarna helaas zo hard getackeld dat hij naar het ziekenhuis is gegaan omdat zijn knie er niet goed uit zag. Een kleine pleister op de wond was het nieuws dat hij de Man of the match is geworden.

Helaas kon een deel van onze spelers niet blijven mee eten en genieten van de leuke spelletjes die de jonge senioren van de Pink Panthers introduceerden. Het was echt nog heel gezellig en rugby is meer dan het spelen op het veld, er is ook zoiets als een derde helft. Een volgende keer blijven we vast wat langer van deze gezelligheid genieten.

IMG_20160828_151612

IMG_20160828_175437 IMG_20160828_131728

Categorieën: Nieuws