Dutch Girls Rugby winnen in Uppsala

Dat de meiden van Dutch Girls Rugby op hun toernooi in het Zweedse Uppsala alles hebben gewonnen, hebben we jullie al verteld, maar hoe hebben ze het nu eigenlijk gehad? Wies heeft voor jullie een verslag geschreven over haar weekend.

Dit afgelopen weekend was ik met het Dutch Girls Rugby team naar Uppsala in Zweden op trip. We vlogen vrijdag vroeg vanaf Schiphol naar Stockholm. De vliegreis duurde ongeveer twee uur, daarna moesten we nog ongeveer 45 minuten met de bus naar het hotel rijden. 

We begonnen met een training en de trainers hadden gezegd dat we ook een bronco zouden moeten lopen, maar dat ging gelukkig niet door 😁. We deden een gameplan en we hebben scrum en lijn gesplitst. Iedereen was uitgeput van het weinige slapen en de lange reis dus de rest van de tijd hebben we doorgebracht in het hotel. 

Zaterdag moesten we al vroeg uit de veren want het ontbijt stond al klaar om 8:15. Daarna gingen we naar het toernooi. De adrenaline zat er bij de meeste al in toen we aankwamen, maar we moesten eerst nog even wachten. Na een goede warming up begon de eerste wedstrijd. Die hebben we gewonnen en ook heb ik mijn eerste try ooit gemaakt in deze wedstrijd. Daarna hadden we nog twee wedstrijden die we ook gewonnen hadden. 

Zondag ging de wekker ook vroeg en gingen we weer naar de locatie toe. We hadden nog één wedstrijd en vervolgens werden de finales gespeeld. De wedstrijd wonnen we met gemak, wat het ook leuk maakte want zo konden we nieuwe dingen proberen en ons goed voorbereiden op de finale. Eerst keken we bij de U14 finale die het toernooi wonnen (het team met Evi). Iedereen was erg blij maar toen moesten wij zelf nog. Iedereen was erg zenuwachtig. Het was een leuke, harde wedstrijd die we wonnen en daarmee ook het toernooi. Het was een geslaagd toernooi en iedereen was heel erg gelukkig en blij dat we het gewonnen hadden. Goed georganiseerd.

Onze en andere Nederlandse rugbymeiden ook steunen om zulke leuke rugbyavonturen te beleven? Help ze door te doneren, elk beetje helpt.

Doneer hier: https://yvgtf.nl/talentboek/dutch-girls-rugby-your-donation-scores-big

De vier Pickwick meiden. V.l.n.r.: Evi, Neeltje, Wies en Anne Roos.

Categorieën: Nieuws