“Dertig jaar gerugbyd, en ik voel het nog steeds!”

DEVENTER – Al meer dan 40 jaar speelt DRC The Pickwick Players een belangrijke rol in het leven van Eric de Boer, van DBD Installatie Deventer. Hij plaatste vandaag een sponsorbord langs de lijn.

40 jaar hart voor The Pickwick Players

“Het was in 1977 dat mijn kameraad Ben Lohof mij en mijn vriend (en nu mijn zwager!) uitnodigde op de club. Hij had al schoenen en korte broek meegenomen en spoorde ons aan direct het veld op te gaan.” Zijn zwager paste de schoenen en trainde mee. De woensdag erop stond Eric op het veld en speelde vervolgens 30 jaar actief rugby. “En dat voel ik nog steeds”, grapt Eric. “Enkels, knieën, heup, rug; als ik ’s morgens opsta moet ik altijd even op gang komen. Uiteraard ik heb nergens spijt van!”

Rij sponsorborden

Sinds februari dit jaar breidde Eric zijn inspectiebedrijf elektrotechnische veiligheid uit na een jarenlang dienstverband bij een grote organisatie. “Een mooi moment om een sponsorbord langs de lijn te zetten. De club doet het goed en ik geniet van zo’n hele rij borden. Dat geeft de club aanzien en getuigt van een grote enthousiaste maatschappelijke betrokkenheid. Hopelijk komen er nog meer bij.”

“Mijn kinderen zijn nog net niet langs de lijn geboren”

Zoals de meesten, startte Eric als winger in het spel en speelde op diverse posities. “Rugby is geweldig. Het heeft alles wat een sport moet hebben. Het respectvolle is wel een heel belangrijk aspect. Ook in sociaal opzicht bracht de club mij veel. Ik leerde er zelfs mijn vrouw kennen. Mijn kinderen zijn nog net niet langs de lijn geboren. Zij hebben nooit gerugbyd. Hopelijk kan ik mijn kleinzoon overhalen om te gaan spelen, dat zou geweldig zijn.”

Elektrotechnische veiligheid

Eric legt uit wat DBD doet. “Voor zowel bedrijven, particulieren als verenigingen inspecteren wij de brandveiligheid van installaties. Verzekeraars vragen erom en in het geval van sportverenigingen speelt persoonsveiligheid een belangrijke rol. Wij werken veel voor particulieren en bedrijven met zonnepanelen. Booming op dit moment dus.”

Gek op de club

Zaterdagochtend. De herfstzon breekt even door en licht het nieuwe DBD-bord trots op. Traditiegetrouw overhandigt vicevoorzitter George Keijzer Eric de Boer een paar Deventer speciaalbiertjes als dank voor de sponsoring: “Voor vanmiddag”. Eric: “Doen we. Ik ben gek op deze club.”

Categorieën: Nieuws