Ivar Westra: “Samen gaan we werken aan een sterkere, sportievere en bovenal gezellige club”

DEVENTER – Na twee niet eenvoudige jaren waarin corona de club flink parten speelde, namen de Crossroads Crusaders het initiatief een nieuw tijdperk in te luiden met een wel heel speciaal cadeau. Zij schonken de vereniging een prachtige, lange handgemaakte tafel voor in het clubhuis. Een uniek kunstwerk.

 

Symboliek

De tafel staat symbool voor kracht, saamhorigheid, sportiviteit én gezelligheid. Crusader Ivar Westra: “Met dit initiatief hopen we dat er vele meer volgen. Met z’n allen zetten we de schouders eronder, luiden we een nieuwe positieve tijd in en werken samen aan een sterkere, sportievere vereniging.”

Ingebeitelde afbeelding

Op het drie-en-een-halve meter lange tafelblad van Amerikaans eikenhout uit Diepenveen, prijkt het ridderlogo van de Crossroads Crusaders Pickwick Players. Ruben Valstar ontwierp dit beeld en Walter van Keulen verwerkte het in het tafelblad door de vorm uit te beitelen en in te schilderen met zwarte verf. Niels lakte de tafel af en Arthur Jansen maakte het onderstel. Bas stelde de ruimte ter beschikking waarin aan de tafel kon worden gewerkt.

Vereende krachten
Als geen ander weten rugbyers dat met vereende krachten, met ieders afzonderlijke talent, de mooiste dingen tot stand komen. Iedere Crusader droeg zijn steentje bij.

Stamtafel

Voorzitter Kees Pricker kreeg de eer de tafel te onthullen. Namens de club dankte hij de Crusaders: “Een schitterend cadeau. Een tafel is het allerbelangrijkste in ons clubhuis, en dan nog wel een waaraan je met veel mensen kunt zitten. Waaraan wedstrijden geëvalueerd worden, waaraan vergaderd wordt en waaraan wordt gedronken. Óp naar een nieuwe sportieve tijd. Samen.”

Categorieën: Nieuws